Bosc de les Fades- een café in het bos of een bos in het café?

P1010310Bosc de les Fades betekent het bos van de feeën en is een café waar je absoluut geweest moet zijn. Het is een leuk, rustgevend en gezellig café voor lokale mensen, toeristen en vooral voor kinderen.
Bosc de les Fades ligt midden in het centrum, ergens in een steegje. Het is een deel van het Cera museum en zit dus bijna op de Ramblas. Als je de klapdeuren van het café binnenkomt, bevindt je je direct in het café, best wel gek als je van 35 graden en strakblauwe lucht binnenkomt in een donker bos..

Het bos

In het bos staan allemaal kleine tafeltjes met stoelen, je zit echt onder de bomen. Er zijn normale tafels, maar ook hele lage waar je aan kunt zitten. Overal staan bomen en leuke lantaarns die de sfeer erin brengen. Naast de ruimte waar je kunt zitten heb je een grot, hier heb je een waterval en allerlei sprookjesachtige figuren. In de grot is het heel donker en er loopt een klein bruggetje langs de waterval. De sfeer in het bos is heel relaxt, er staat rustgevende muziek op en je hoort het water van de waterval.

De huiskamer

In de andere ruimte van het café bevindt zich de huiskamer. In deze kamer staan wederom allemaal tafels met stoelen, alleen hier is het stukken lichter. In de huiskamer staat een bed en het is er knus met een openhaard en overal gordijnen. De ruimte waar het bed in staat is afgezet met touwen, je kunt dus niet op het bed zitten. De huiskamer geeft zeker een speciaal effect aan het café, het gevoel van de winter. Heerlijk knus in de huiskamer terwijl het buiten in het bos stormt.

P1010311 P1010319 P1010341
De storm

Elk uur (soms vaker) komt er een storm in het bos. Het hele café wordt dan donker en de lantaarns gaan aan. Het begint te onweren en er komen bliksemflitsen, heel indrukwekkend om te zien. De storm duurt niet lang, ongeveer 5 minuten en dan verandert het bos weer in een knus donker betoverend bos.

Eten & Drinken

In het café kun je zowel eten als drinken. Van koffie tot een lekkere glaasje sangria of een heerlijke cocktail. Het eten bestaat vooral uit snacks en broodjes. De prijzen zijn niet duur en het personeel is vriendelijk.

Bosc de les Fades is zeker een leuke plek om heen te gaan met kinderen maar ook voor degene die houden van een tikkeltje ´anders´ is het een indrukwekkende plek om een hapje/drankje te nuttigen.
Kelsey

Adres
Passatge de la Banca 5-7

Hoe kom je er?
Metro halte Drassanes image
In het steegje van het Cera museum.
Klik hier voor de kaart

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 10:30 – 01:00 uur
Vrijdag & zaterdag: 11:00 – 2:00 uur
Zondag: 11:00 – 1:00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here